Doppen sparen

Doppen sparen

In Nederland zijn er veel mensen die gebruik maken van een geleide- of hulphond. Dit kunnen blinden of slechtzienden zijn, maar ook mensen met een andere beperking waarbij een hulphond een welkome versterking kan zijn. Deze honden worden opgeleid om hun toekomstig baasje zo goed mogelijk te helpen. Dit zijn dure trainingen, daarom is er veel geld nodig.

Geld wat ook opgehaald wordt door geweldige initiatieven door het hele land. In Limburg wordt dat gedaan door Stichting Oogappeltjes. Zij sparen, onder andere, dopjes. Deze dopjes worden verkocht aan recyclingbedrijven en van het opgehaalde geld worden honden getraind. Om één hond te trainen zijn ongeveer 11 miljoen dopjes nodig. Vorig jaar heeft de stichting er in Limburg voor gezorgd dat er maar liefst 9 honden getraind konden worden. Iedere provincie heeft zo zijn eigen vrijwilligers en organisaties die dit coördineren.

Jij kunt, net als ik, ook meehelpen. Het enige wat je hoeft te doen is al je harde plastic én metalen dopjes te bewaren en in te leveren. Denk hierbij aan dopjes van melk- en sappakken, frisdrankflessen, slagroombussen, tandpastatubes, metalen dopjes van glazen frisdrank- en bierflesjes. Voor een compleet overzicht zie onderstaande afbeelding.

11.jpg

Het is dus heel eenvoudig en inleverpunten zijn er landelijk in iedere regio.

Dus, wil jij drinken voor het goede doel? Je hebt een goede reden om vanavond een flesje bier, fles wijn of fles SPA rood-lemon-potgrond-cactus-passievrucht-pioenroos-stoeptegel open te maken.

Ohja, je weet ook zeker dat iedere verzamelde dop niet in het milieu terecht komt én altijd bij een recyclingbedrijf komt. Ohja 2, er zijn verschillende merken die hun plastic dop vast hebben zitten aan de fles. Laat je spierballen even zijn werk doen, ook deze doppen zijn hard nodig!